Jaglanka z jabłkiem
Składniki:
kasza jaglana – 1/4 szklanki (45 g)
jabłko – 1/2 sztuki (75 g)
rodzynki niesiarkowane – 1/2 łyżki (7,5 g)
suszone jagody goji – 1 łyżeczka (4 g)
miód pszczeli – 1/4 łyżeczki (3 g)
cynamon mielony – szczypta
goździki mielone – szczypta
kardamon mielony – szczypta
truskawka Lio Shake – 1 łyżeczka (2 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj dzień wcześniej. Przed ugotowaniem przepłucz kaszę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą.
2. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
3. Rodzynki i jagody goji namocz w gorącej wodzie i odstaw na 15 minut.
4. Ugotowaną dzień wcześniej kaszę możesz lekko podgrzać.
5. Dodaj miód oraz przyprawy i wymieszaj.
6. Pokrój w kostkę jabłko.
7. Wymieszaj jaglankę z jabłkiem i bakaliami.https://hpba.pl/wp-content/uploads/2018/02/27152644_1827208617313380_1034215664_n.jpg