Roladki z cukinii z kaszą jaglaną
Składniki:
cukinia – 1/2 sztuki (100 g)
kasza jaglana – 4 łyżki (52 g)
suszone pomidory – 5 sztuk (35 g)
orzechy nerkowca – 4 sztuki (6 g)
koperek – 1 łyżeczka (4 g)
sól himalajska – szczypta
pieprz czarny – szczypta
tymianek suszony – szczypta
rozmaryn suszony – szczypta
Sposób przygotowania:
1. Przed ugotowaniem przepłucz kaszę 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą.
2. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowania i zblenduj z pomidorami, koperkiem, solą i pieprzem.
3. Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój cukinię na „wstążki”.
4. Na każdym pasku cukinii rozsmaruj krem z kaszy i zwijaj w ruloniki.
5. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, oprósz ziołami i posyp posiekanymi orzechami.
6. Piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 20 minut.
https://hpba.pl/wp-content/uploads/2018/02/27292002_1827208290646746_1156496734_n.jpg